Největší mýty o volbách - aneb nenechat se ovlivnit předsudky
Když se tak probírám diskuzemi, názory lidí, docházím k závěru, že lidé pod tlakem různých ideově masírovacích propagačních akcí ztrácí soudnost samostatně myslet a podléhají různým mýtům.
Rád bych na některé upozornil a nabídl k nim vysvětlení, jak to vnímám já.
1. Kdo nevolí velké strany, volí komunisty
Jedná se o předvolební mýtus podporovaný snahou volit proti komunismu. Je to samozřejmě velký nesmysl. Uvědomte si, než ten lístek v obálce upustíte do urny, že toto je vaše takřka jediná šance jednou za čtyři roky něco změnit, projevit svoji vůli, delegovat svého zástupce, který bude vládnout. Nevolte tedy proti někomu, nebo ze strachu z něčeho někoho, u koho tušíte, že nebude reprezentovat to, co vy chcete!
2. Pokud zvolím stranu, která se do parlamentu nedostate, můj hlas propadl
To je další oblíbený mýtus. Není to pravda. Pokud strana překoná 1,5% dostane za Váš hlas alespoň finance na svou činnost (Konkrétně 100Kč). Pokud ne, jsou peníze z vašeho hlasu přepočítány všem stranám, podle poměrného klíče. A váš hlas může aspoň příště strhnout více lidí, odvážit se volit někoho, kdo je i Vám nejbližší.
3. Malou stranu volit nebudu, i kdyby se dostala do parlamentu nic neprosadí
Platí to co, jsem napsal u bodu 1. i 2. Váš hlas má určitě smysl. Každý by měl volit toho, kdo je mu nejbližší. Pokud existuje strana, jejíž volební program je mi blízký, lidem v té straně důvěřuji, dokáži se ztotožnit s jejími ideály a žádná jiná taková neexistuje, co by mě mělo vést k tomu, volit někoho jiného ???
4. Nemá to smysl, volit nepůjdu, můj jeden hlas stejně nic nezmění.
Toto je asi největší mýtus, bohužel někteří lidé takto sobecky uvažují. Čekají, že za ně rozhodnou jiní, protože jim je jedno, jaký bude osud naší země, nás a našich dětí. Kdybychom uvažovali všichni takto, tak volby rozhodne pár jednotlivců ... je to podobná pitomost, jako kdysi když nebylo povinné svícení, radil jeden příslušník VB v rádiu. Redaktor zelené vlny hvězdy se ho zeptal, kdy je nejvhodnější doba večer rozsvítit a on mu odpověděl: "Mám pro vás radu, kterou se mohou řídit opravdu všichni. Nejlepší je rozsvítit tehdy, když už potkáte někoho kdo svítí."
Přijďte všichni volit, přijměte svůj díl zodpovědnosti za Českou republiku, nevolte proti něčemu, nevolte menší zla, volte za sebe, volte dobro.
Richard Kába
Recenze restaurace Weststar v Uhlířských Janovicích
A máme tu rekordní restauraci v následujících kategoriích: Nejdelší doba čekání na možnost si objednat. Nejdelší doba přípravy pokrmu. Nejignorantštější servis a speciální cena: Nejvíce pokažené jídlo z kvalitní suroviny. Tak jsem měl možnost vidět Weststar.
Richard Kába
Recenze vyšehradského restaurantu Kandelábr
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude trochu netradiční. Byl jsem požádán recenzovat nově zřízený restaurant Kandelábr, čehož jsem se pokusil zodpovědně zhostit, jak vyplyne níže z tohoto článku.
Richard Kába
R.A.G. - Prague Food Festival 2013 - recenze, reportáž
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude poněkud netradiční, podělím se s Vámi o svoje dojmy z letošního Food Festivalu, který se konal v zahradách Pražského hradu a který každoročně pořádá Pavel Maurer.
Richard Kába
R.A.G. - Guacamole
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Mexika a připravíme si klasickou omáčku z avokáda, kterou španělští přistěhovalci do Ameriky okoukali již od Aztéků. V dnešní době je nepředstavitelné konzumovat ji bez smažených lupínků z kukuřičných tortil.
Richard Kába
R.A.G. - Salát Niçoise
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si představíme další Francouzskou klasiku, sálát z oblasti Nice se stejnojmeným názvem. Tak jak už to bývá u světoznámých klasických jídel, existuje větší množství variant tohoto salátu. Různé verze existují i ve Francii a tím jak se salát stával světoznámým došlo k jeho modifikacím různě po světě. Jednu z variant si představíme právě zde.
Richard Kába
R.A.G. - Roastbeef s béarnskou omáčkou
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si upečeme roastbeef a k němu si uvaříme klasickou béarnskou omáčku.
Richard Kába
R.A.G. - Kuřecí parmezán (Chicken Parmesan)
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si uvaříme pokrm původem z Itálie, ale dnes už zdomácnělý v Americe. Chicken Parm nebo Chicken Parmesan - tedy kuřecí prso obalené v parmezánu s rajčatovou omáčkou a špagetami.
Richard Kába
R.A.G. - Sumeček v parmské šunce s pastiňákovým pyré a hřiby
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si uděláme takový malý pokus o fine dining. Námět pro tento recept jsem čerpal z Ramsayho Hells Kitchen, ale jak to přesně dělali tam samozřejmě nezaznělo. Tak jsem si to lehce dovymyslel, nicméně to docela chutná, však posuďte sami.
Richard Kába
R.A.G. - Domácí krůtí šunka
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si ukážeme, jak si udělat doma opravdovou krásnou libovou a chutnou krůtí šunku. Zkuste to aspoň jednou a už nepřestanete. Po dobré domácí šunce určitě přestanete kupovat veškerý ten růžový hnus co prodávají v různých obchodech a ještě za šílenou cenu.
Richard Kába
R.A.G. - Kuřecí roláda se šalvějí s bramborovou kaší
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si uvaříme kuřecí roládu se šalvějí s bramborovou kaší. Ukážeme si, jak vykostit celé kuře tak, aby nám zůstala pohromdě kůže s masem, ze které si poté připravíme roládu ovoněnou šalvějí s nádivkou.
Richard Kába
R.A.G. - Kapustová polévka
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si uvaříme klasickou tuzemskou kapustovou polévku. Není to žádné peklo, každý to zvládne a dobře si pochutná. Vycházím z receptu Kapustnice z knihy Romana Vaňka Kouzlo kuchyně Čech a Moravy.
Richard Kába
R.A.G. - Vosí hnízda
Vánoce klepou na dveře a tak si v dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zkusíme jeden z klasických starých českých receptů na vánoční cukroví a to na vosí hnízda. Vosí hnízda patří mezi nepečené cukroví a existuje skoro tolik variant, kolik kuchařů. Tak se pojdme podívat, jak může vypadat jedna z nich.
Richard Kába
R.A.G. - Créme fraîche
Créme fraîche. Typicky francouzská věc. Najdeme jej v každém druhém receptu na francouzskou kuchyni, ale mnohem obtížněji v domácích obchodech. A když už, tak je to buď kysaná smetana plus anebo výrobek velmi nepříznivé ceny.
Richard Kába
R.A.G. - Telecí na estragonu
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Francie a připravíme si telecí s dvěma ingrediencemi typickými pro francouzskou kuchyni. Těmi není nic jiného než bylinka estragon a créme fraîche. Invenci budeme čerpat z Pohlreichovy knihy Šéf na smetaně. Vzhledem k tomu, že kniha je spíše než kuchařkou reklamou na mléčné produkty jedné nejmenované firmy, tak jsou recepty v ní neúplné, schématické a občas neunikla korektuře i nějaká ta chybka. My si ukážeme, jak tento recept udělat správně, krok za krokem, jak bývá v R.A.G. obvyklé.
Richard Kába
R.A.G. - Citronový konfit
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si necháme poradit Gordonem Ramsaym a připravíme si citronový konfit - aneb způsob, jak si připravit do foroty citronové plátky k pozdějšímu použití. Citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, položit před dopečením na různé druhy masa a ryb, případně jako podklad brusinkového terčíku v klasické české svíčkové omáčce.
Richard Kába
R.A.G. - Mandlový koláč
Po delší době se mi podařilo přidat další zajímavý a tentokrát velmi jednoduchý recept. Inspirací mi budiž kniha Romana Vaňka S vařečkou kolem světa a recept pocházející z Malorky na mandlový koláč. Není to žádná krvavá gastronomie, zvládne to každý a nestojí to ani moc času, ani nádobí. Výsledek je přesto velmi chutný, takže pojďme ochutnat Malorku.
Richard Kába
Jak farmaceutické firmy bagrují na nemocných za přispění státu
Od 1.4.2012 platí novela zákona č. 48/1997 Sb. „O veřejném zdravotním pojištění“, ve kterém ministerstvo zdravotnictví snížilo úhrady za některé léčebné pomůcky. Člověka by napadlo, že nemocní na tom budou hůře. Opak je pravdou a my si vysvětlíme proč.
Richard Kába
R.A.G. - Rizoto s mandlemi, fíky a parmezánem
Dneska si uvaříme rizoto s možná trochu nezvyklou chutí, použijeme fíky a mandle. Původně jsem chtěl použít jedlé kaštany, ale bohužel jsem špatně vybíral a 90% zakoupených kaštanů se ukázalo po vyloupání zralých na vyhození. Nicméně mandle se k fíkům hodí také, takže můžete zkusit obě varianty.
Richard Kába
R.A.G. - Žampionová krémová polévka
Čerstvé žampiony a jejich nádherná chuť, to je žampionová polévka. Když se udělá správně, je to totální útok na Vaše chuťové pohárky. Toho samozřejmě nedosáhneme nakládanými žampiony, ale výhradně a pouze čerstvými. Recept není nijak složitý ani náročný na suroviny a výsledek je přesto vynikající, pojďme si to zkusit.
Richard Kába
Baví vás závodit na motokáře? Přihlašte se do KART RACE 2012
KART RACE o.s. je občanské sdružení, které pořádá motokárový šampionát. Letos finišuje již sedmá sezona a osmá se připravuje. Baví Vás karting? Na svoji káru nemáte? Máte šanci zajezdit si v amatérském šampionátu s dobrou kvalitou a vysokou úrovní.
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy