Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

R.A.G. - Recenze - Steakgrill, Račiněves u Roudnice n.L.

Dnes udělám výjimku a místo nějakého dobrého receptu zveřejním recenzi na dobrou restauraci. V tomto případě to bude Steakgrill, Račiněves, u Roudnice nad Labem. Majitel pan Jaroslav Honzajk restauraci vybudoval podle konceptu Michaela Dobromila Klímy a jedná se tak svým způsobem v našem prostředí o raritu.

Logo www.steakgrill.czwww.steakgrill.cz

Mne osobně zaujal sám koncept, ale necítím se kompetentní ho vysvětlovat nebo hodnotit, to nechám povolaným. Posuďte sami:

Zarezervoval jsem si pro sebe a svou přítelkyni stoleček a těšil se, co nás čeká. Pan Honzajk mi osobně potvrdil rezervaci emailem a dokonce přiložil aktuální akční menu v příloze pdf.

Na místo jsme dorazili o deset minut dříve, nicméně stolek byl připraven a my usazeni. Poté, co jsem požádal kromě jídelního i o vínný lístek, číšník sám od sebe doporučil jednu ze značek, kterou jsme po přečtení zkusili (resp. přítelkyně, ja jsem byl řidič, tak jsem jen ochutnal na jazyku) a nebyla to rozhodně špatná volba.

Přítelkyně si vybrala mix gril, ja jsem byl zvědavý zejména na steaky, takže jsem si zvolil Filet mignon Diane, se smetanovou omáčkou z žampionů a červeného vína, krémovým špenátem a šťouchaným bramborem, středně propečený. Obě jídla byla naprosto dokonalá, bez jediné chybičky, vnitřní teplota steaku byla naprosto perfektní, jídlo bylo chutné, hezké na pohled, nemám co bych vytknul. Narozdíl od některých (jinak také vynikajicích kuchyní) nebylo přesolené. Doma solíme méně, takže se někdy stane, že jídlo u rodičů, nebo v některé restauraci je pro nás slané opravdu příliš, tady jsem ten dojem vůbec neměl.

Porce jídla byla více než dostatečná, přítelkyně se už nepustila do dalšího chodu, já jsem toužil ochutnat ještě Caesar salát, abych porovnal s tím, co předvádím doma. Salát nezklamal, byl vynikající, ale už se do mě nevešel celý.

Prostředí restaurace je poměrně útulné, nehraje si na nějaký přepych a člověk se tam cítí velice příjemně. Co bych chtěl vypíchnout, je servis. Holčina a chlapec ve dvou zvládali bez potíží všechny stoly (restaurace byla plná), naprosto přirozeně a zcela profesionálně. Opakovaně kladli otázky na spokojenost a i mimo odnášení, přinášení nádobí se číšník zastavil zeptat, zda je všechno vpořádku. Na závěr se opět zeptal, zda jsme byli spojeni atd.

Shodou okolností si k vedlejšímu stolu přisedl pan Klíma, později se přidal pan majitel a vyslechl si od pana Klímy další rady a připomínky, pan Klíma evidentně na projektu dále spolupracuje a tzv. piplá.

Abyste neřekli, že jsem podplacený chválič, tak se pokusím najít něco k vytknutí. Čekací doba na jídlo snad byla trochu delší, nicméně číšník se omlouval již při objednávce, že kuchyň maličko nestíhá, jídlo přinesl na hranici třicetiminutového intervalu, což je stále bez problému akceptovatelné. Poslední výtka, salát nakrájený na kousky vypadal pečlivě přebraný, přesto jsem našel jeden malý kousek listu s lehoučce okoralým okrajem. Patrně jej kuchař přehlédl, nicméně ani to nebylo žádné drama.

Co dodat na závěr, když jsem si pročítal koncept pana Klímy, trošku jsem se obával, že půjde o restauraci, kde tak trochu fast foodovým způsobem vaří jednoúčelově vyškolený personál a kladl jsem si otázky, jak bude jídlo vypadat. Moje obavy, ale byly naprosto liché. Kuchyně, jídlo, prostředí a zejména servis - všechno vynikající a přitom za více než rozumnou cenu.

Restaurace si nedělá ambice být nejluxusnější na světě, právě naopak, má to být obyčejná slušná restaurace, kde dobře vaří - a navzdory tomu zcela jednoznačně převyšuje souborem svých služeb 95% všech restaurací, co jsem kdy u nás navštívil. A kouzlo spočívá v tom, že to není nějaká jednotlivost, která by šla vypíchnout. Na mně udělala restaurace dojem jako celek. Od dobře vymyšleného jídelního lístku, po  kulturu toalet. Dobře seřízený hodinový stroj.

Přál bych si, aby všechny restaurace u nás, byly přesně takové a přestal bych se snažit vařit doma. Až budete mít cestu po D8, určitě se zastavte u Račiněvsi ve Steakgrillu, nebudete litovat.

Autor: Richard Kába | úterý 15.2.2011 9:05 | karma článku: 13,48 | přečteno: 2137x
  • Další články autora

Richard Kába

Recenze restaurace Weststar v Uhlířských Janovicích

A máme tu rekordní restauraci v následujících kategoriích: Nejdelší doba čekání na možnost si objednat. Nejdelší doba přípravy pokrmu. Nejignorantštější servis a speciální cena: Nejvíce pokažené jídlo z kvalitní suroviny. Tak jsem měl možnost vidět Weststar.

15.9.2013 v 15:09 | Karma: 34,98 | Přečteno: 7294x | Diskuse| Hobby

Richard Kába

Recenze vyšehradského restaurantu Kandelábr

Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude trochu netradiční. Byl jsem požádán recenzovat nově zřízený restaurant Kandelábr, čehož jsem se pokusil zodpovědně zhostit, jak vyplyne níže z tohoto článku.

31.7.2013 v 20:54 | Karma: 13,75 | Přečteno: 1876x | Diskuse| Hobby

Richard Kába

R.A.G. - Prague Food Festival 2013 - recenze, reportáž

Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude poněkud netradiční, podělím se s Vámi o svoje dojmy z letošního Food Festivalu, který se konal v zahradách Pražského hradu a který každoročně pořádá Pavel Maurer.

6.6.2013 v 13:25 | Karma: 11,21 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Hobby

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Mexika a připravíme si klasickou omáčku z avokáda, kterou španělští přistěhovalci do Ameriky okoukali již od Aztéků. V dnešní době je nepředstavitelné konzumovat ji bez smažených lupínků z kukuřičných tortil.

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13 | Přečteno: 583x | Diskuse| Hobby

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si představíme další Francouzskou klasiku, sálát z oblasti Nice se stejnojmeným názvem. Tak jak už to bývá u světoznámých klasických jídel, existuje větší množství variant tohoto salátu. Různé verze existují i ve Francii a tím jak se salát stával světoznámým došlo k jeho modifikacím různě po světě. Jednu z variant si představíme právě zde.

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53 | Přečteno: 756x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.