Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

F1: GP Austrálie - Výtah z tiskových zpráv po prvním dnů tréninků

Toro Rosso: Alguersuari předstírá radost, že v jeho voze dnes jezdil Daniel Ricciardo, i když uvnitř ho asi slušně sejří. První den hodnotí jako velmi pozitivní. Podle Buemiho musí tým ještě zapracovat aby se posunuli ze středu pole. Ricciardo je plný dojmů, o všem hovoří v superlativech a je hlavně rád, že tam je. Aby ne, splnil se mu klukovský sen. Red Bull: Podle Webbera docela dobrý den, je třeba dále pracovat. Webber vidí jako konkurenceschopné týmy McLaren a Ferrari. Vettel je s dnešním dnem docela spokojen, ale stěžoval si na počasí, měl výhrady k dešti.

Mercedes: Schumacher měl jenom marketingové nic neříkající kecy, nic konkrétního se člověk nedověděl. Rosberg je sdílnější, odpoledne prý měl problémy, spousta věcí na jeho voze nefungovala, rozhodně se ale těší na zítra. Brawn shrnul den jako docela dobrý, drobné problémy a test všech systémů. Haug vykročil k velmi rozsáhlému souvětí, ze kterého v zásadě vyplývá jediná "objevná" myšlenka a to, že mají asi takový potenciál, jako při testech v Barceloně. Ještě, že nám neřekl, že přijeli autem a že cestou brali benzín (kdo nezná Cimrmany, neřešte).

Sauber: Perez je naprosto spokojený se vším. Naučil se rychle trať, všechno šlape a těší se co bude dál. Kobayashi řeší jak se naučit používat pneumatiky, zejména v souvislosti s teplotou trati a těší se, že do zítra se podaří auto zlepšit. Key nic důležitého neřekl.

Williams: Barrichello si pochvaloval, že konečně jezdil s KERSem bez problému. Maldonado byl trochu rozpačitý a musel se učit trať. Myslí ale, že se může do zítra zlepšit. Michael byl spokojen, všechno fungovalo a pneumatiky prý neodchází tolik, jak se předpokládalo.

McLaren: Button spokojen, rád, že jezdil. Z dnešních časů se prý nedá nic poznat. Nový systém výfuků prý šlape jako po másle. Hamilton je také s vozem spokojený, ale také neví, co ostatní a mám dojem, že ho trápí, že to neví. Whitmarsh měl také dlouhou řeč.

Virgin: Glock je dost nespokojen s vozem. Problémy, špatné nastavení a špatně se ovládá. D’Ambrosio je jako nováček samozřejmě zcela unešen. Booth pochválil jezdce a přiznal, že výkonostně nejsou tam, kde by chtěli být, což mi přišlo docela sympatické.

Ferrari: Alonso zahájil: "Nic nového a co jiného byste čekali?" Což nepotřebuje další komentář. Massa také přiznal, že úroveň opotřebení pneumatik je nižší než se očekávalo, nicméně že rozdíl mezi oběma typy je markatní. Fry dodal, že dnes hlavně testovali novou aerodynamiku a porovnávali pneumatiky a na noc je čeká hodně práce.

Lotus: Chandhok je zklamaný, že moc nenajezdil. Kovalainen si také posteskl na problémy a očekává lepší výkonost než dnes. Trulli chválí tým za tvrdou práci, ale také měl problémy. Gascoyne přiznává problémy, ale zároveň si je jistý, že tým zrychlí. Fernandes se rozpovídal jako František Palacký, ale nemá smysl nic z toho uvádět.

Renault: Heidfeld je spokojen. Nad nastavením prý strávili více času než čekal a tak nezbylo tolik na jízdy. Lepší obrázek prý budou mít zítra. Petrov byl se vším spokojený.

Force India: Sutil je vpodstatě spokojený, očekává, že budou uprostřed pole. di Resta je jako nováček plný dojmů a Hülkenberg hodnotí den střízlivě. Hodně se prý naučil o voze a pneumatikách a také soudí, že jejich opotřebení není zdaleka tak dramatické.

HRT: HRT si zaslouží cenu Rona Dennise. Na to že dnes s pěnou u huby odjeli jediné kolo a ještě zavádějící, tak mají výborné hlášky. Namátkou Liuzzi: "Je velmi pozitivní mít vůz na zemi." Karthikeyan: "Všichni tvrdě pracují, aby dali všechno dohromady." A konečně Kolles: "Tým dnes odvedl obrovský kus práce. Zítra už to bude normální den a budou jezdit oba vozy."

Autor: Richard Kába | pátek 25.3.2011 14:21 | karma článku: 7,43 | přečteno: 877x
  • Další články autora

Richard Kába

Recenze restaurace Weststar v Uhlířských Janovicích

A máme tu rekordní restauraci v následujících kategoriích: Nejdelší doba čekání na možnost si objednat. Nejdelší doba přípravy pokrmu. Nejignorantštější servis a speciální cena: Nejvíce pokažené jídlo z kvalitní suroviny. Tak jsem měl možnost vidět Weststar.

15.9.2013 v 15:09 | Karma: 34,98 | Přečteno: 7294x | Diskuse| Hobby

Richard Kába

Recenze vyšehradského restaurantu Kandelábr

Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude trochu netradiční. Byl jsem požádán recenzovat nově zřízený restaurant Kandelábr, čehož jsem se pokusil zodpovědně zhostit, jak vyplyne níže z tohoto článku.

31.7.2013 v 20:54 | Karma: 13,75 | Přečteno: 1876x | Diskuse| Hobby

Richard Kába

R.A.G. - Prague Food Festival 2013 - recenze, reportáž

Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude poněkud netradiční, podělím se s Vámi o svoje dojmy z letošního Food Festivalu, který se konal v zahradách Pražského hradu a který každoročně pořádá Pavel Maurer.

6.6.2013 v 13:25 | Karma: 11,21 | Přečteno: 1437x | Diskuse| Hobby

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Mexika a připravíme si klasickou omáčku z avokáda, kterou španělští přistěhovalci do Ameriky okoukali již od Aztéků. V dnešní době je nepředstavitelné konzumovat ji bez smažených lupínků z kukuřičných tortil.

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13 | Přečteno: 583x | Diskuse| Hobby

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si představíme další Francouzskou klasiku, sálát z oblasti Nice se stejnojmeným názvem. Tak jak už to bývá u světoznámých klasických jídel, existuje větší množství variant tohoto salátu. Různé verze existují i ve Francii a tím jak se salát stával světoznámým došlo k jeho modifikacím různě po světě. Jednu z variant si představíme právě zde.

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53 | Přečteno: 756x | Diskuse| Hobby
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.