R.A.G. - Terinka z krůtích prsou s lesními houbami

23. 06. 2011 21:54:22
Dneska si zkusíme udělat terinku z krůtího masa a s lesními houbami. Terinka je ideálním pokrmem, kterým můžeme uvítat hosty, nebo servírovat jako předkrm. Výhoda je, že si ji můžeme připravit dopředu.

(c) 2011, Richard Kába

Co budeme všechno potřebovat na jednu terinku v paštikové formě?

4 velké mrkve

800g krůtích prsou

300 ml smetany

směs lesních hub (v našem případě babky, lišky, holubinky, masáky)

sůl, čerstvě mletý černý pepř, velká hrst listové petržele, slunečnicový olej.

IMG_0466.JPG

Do pánve dáme olej, rozpálíme a směs lesních hub dáme orestovat. Pokud pustí šťávu, je třeba ji vyvařit a houby osmahnout. Nepotřebujeme houby krájet na žádné malé kousky, středně velké houby stačí rozpůlit, malé nechat vcelku.

IMG_0467.JPG

Potřebujeme velké a dlouhé mrkve, které nakrájíme na plátky a dáme vařit do osolené vody.

IMG_0468.JPG

Houby restujeme, zatím se spíše dusí, pustily vodu.

IMG_0469.JPG
Mrkvička se nám vaří, potřebujeme aby změkla a šla ohýbat, ale nesmí se úplně rozpadat. Vaříme ji asi 5 minut.

IMG_0470.JPG

Krůtí prsa umixujeme nebo nasekáme v mixéru spolu se smetanou, poté osolíme a notně opepříme nahrubo čerstvě mletým černým pepřem a promícháme.

IMG_0471.JPG

Poté si nasekáme listovou petržel ...

IMG_0472.JPG

A vmícháme.

IMG_0473.JPG

Formičku na terinku vysteleme alobalem.

IMG_0474.JPG

Když je mrkev hotová, ihned ji zchladíme studenou vodou nebo vodou s ledem a scedíme do sucha.

IMG_0475.JPG

Než nám oschnne mrkvev dorestujeme houby. Potom je osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.

IMG_0476.JPG

Mrkví vysteleme dno formičky, tak aby nám zůstala rezerva na uzavření vršku.

IMG_0478.JPG

Přidáme vrstvu fáše asi do necelé poloviny.

IMG_0479.JPG

Poté dáme vrstvu hub.

IMG_0480.JPG

A opět fáši.

IMG_0481.JPG

Nakonec završíme mrkví, případně umístíme novou a zasuneme pod tu spodní. Celá terinka zůstane uzavřená v mrkvi. Navrch dáme opět alobal a dáme do trouby do vodní lázně na 160°C na jednu hodinu.

IMG_0482.JPG

Když je hotová, je třeba ji nechat vychladnout a poté dát alespoň na 12 hodin do ledničky vychladit. Teprve poté ji vyklápějte, udrží si tvar a konzistenci. Podává se studená. Já jsem ji zkusil poprvé a byl zvědavý na výsledek, tak jsem ji vyklopil ihned teplou a podle toho vypadá.

IMG_0483.JPG

Servírujeme po jednotlivých plátcích, nebo formou švédského stolu.

Dobrou chuť.

Klikněte pro prolog a obsah receptů

Autor: Richard Kába | čtvrtek 23.6.2011 21:54 | karma článku: 9.91 | přečteno: 1765x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Fotoblogy

Marek Trizuljak

Od prvního jarního dne k Velikonočním svátkům

Rovnodennost, první jarní den, úplněk a brzy poté velikonoční svátky. Obrazové dojmologie ... ... ...

28.3.2024 v 15:39 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jaromír Šiša

Auto moto veteráni všude možně i jinde.

Třeba pod střechou velkých prostorných i malých útulných muzeí. Nebo na všech možných srazech, případně je potkáváme jen tak v prostoru. Pro svoji krásu a eleganci je obdivujeme a s úctou k těm, kteří jim vdechli nový živý život.

28.3.2024 v 10:03 | Karma článku: 29.54 | Přečteno: 993 | Diskuse

Petr Široký

Jak jsem potkal brouky (Díl LXII. - Rokycany 12 - Jaro je tu)

Broučí znalosti většiny z nás plynou z dávné četby Ferdy Mravence a občasného setkání s druhem dostatečně velkým či nápadným, aby si ho člověk povšiml – střevlík, beruška, chroust, zlatohlávek.

28.3.2024 v 8:42 | Karma článku: 13.76 | Přečteno: 108 | Diskuse

Martina Pazourová

Po dešti......

Nenapadá mě nic jiného, než text písně paní Judity Čeřovské.Foto Nikon D 70. Jo, a dalo to docela fušku :-)

25.3.2024 v 23:00 | Karma článku: 12.39 | Přečteno: 210 | Diskuse

Veronika Foglová

Květná neděle 2024

Uteklo to jako voda, a svatopostní doba nám vstoupila do své závěrečné fáze - Svatého týdne, po němž nadejdou Velikonoce.

24.3.2024 v 15:21 | Karma článku: 11.15 | Přečteno: 154 | Diskuse
Počet článků 149 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2569
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...