Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

R.A.G. - Žampionová krémová polévka

29. 10. 2011 13:07:52
Čerstvé žampiony a jejich nádherná chuť, to je žampionová polévka. Když se udělá správně, je to totální útok na Vaše chuťové pohárky. Toho samozřejmě nedosáhneme nakládanými žampiony, ale výhradně a pouze čerstvými. Recept není nijak složitý ani náročný na suroviny a výsledek je přesto vynikající, pojďme si to zkusit.

Co budeme potřebovat na 4 porce:

IMG_0924.JPG

1/2 kg čerstvých žampionů

75g másla

1 bílá cibule

1 lžička kmínu

1,5l domácího drůbežího vývaru (kuřecí, slepičí, krutí nebo klidně kachní)

1 lžíce hladké mouky

200ml smetany

pažitka, sůl, čerstvě mletý černý pepř

IMG_0925.JPG

Cibulku nakrájíme na jemno a dáme na malý oheň pomalu smažit na máslo.

IMG_0926.JPG

Žampiony stáhneme, nakrájíme na plátky a přidáme k cibulce. Potřebujeme mít jenom mírný oheň a pomaloučku z nich na másle vyextrahovat chuť. Pokračujeme alespoň 20 min.

IMG_0927.JPG

Pokud se nám vysmažilo máslo, ještě kousek přidáme. Vezmeme si kmín a nadrtíme si ho v hmoždíři. Přidáme k žampionům a necháme ještě 5 minut smažit.

IMG_0928.JPG

Potom přisypeme před sítko navrch mouku ...

IMG_0929.JPG

... vymícháme jíšku. Necháme pár minutek zasmažit.

IMG_0930.JPG

Potom pomalu přiléváme vývar a rozmícháváme jíšku.

IMG_0932.JPG

Osolíme, přiklopíme a táhneme na mírném ohni alespoň 45 minut.

IMG_0933.JPG

Nyní pomalu vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Poté už nevaříme. Ochutíme čerstvě mletým černým pepřem a případně dosolíme.

IMG_0934.JPG

Pažitku si nakrájíme na malé kousíčky a vmícháme do polévky těsně před podáváním.

IMG_0935.JPG

Nandáme a ihned podáváme.

Dobrou chuť.

Klikněte pro prolog a obsah receptů

Autor: Richard Kába | sobota 29.10.2011 13:07 | karma článku: 17.58 | přečteno: 10470x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Fotoblogy

Karla Šimonovská-Slezáková

Miřetín aneb Tenkrát jsem ho nenáviděla, teď bych ho milovala

Někdy vám souhra náhod způsobí znenadání to, co jste chtěli udělat už dlouhý čas. Ale nějak na to nebyl ,,čas."

24.8.2017 v 11:37 | Karma článku: 6.97 | Přečteno: 136 | Diskuse

Jiří Stratil

Veřejný průzkum

Tímto opakovaným uveřejňováním návrhu na dostavbu Staroměstského náměstí sleduji reakce lidí na toto možné řešení proluky po vybourané Nobileho radnici.

24.8.2017 v 8:11 | Karma článku: 4.77 | Přečteno: 123 | Diskuse

Libor Čermák

Obrázky z Františkových Lázní

Až 23 pramenů můžeme využít v nejzápadnějších lázních tvz. Lázeňského trojúhelníku". A tak se pojďme se mnou pro nich projít, protože zákoutí tu jsou přímo fotogenické.

24.8.2017 v 7:13 | Karma článku: 10.56 | Přečteno: 164 |

Jan Pražák

Nemluv na nás a neopovažuj se nás dotknout

Každému normálnímu chlapovi stačí jedna kočka, to dá přece rozum. Tobě ne, ty sis usmyslel, že nás musíš mít obě a nedals nám na výběr. Víš, kolik nám dalo přemáhání si zvyknout, že se o tebe musíme dělit?

23.8.2017 v 19:13 | Karma článku: 18.20 | Přečteno: 409 | Diskuse

Klára Tůmová

Hlídání divé zvěře, den osmý

Jak už to tak bývá, když konečně dojde k urovnání poměrů, přijde nevyhnutelný a mnou původně toužebně očekávaný konec. Na jednu stranu jsem ráda, odpadne předčasné vstávání, na druhou je to asi škoda, když jsme se konečně sžili...

23.8.2017 v 16:59 | Karma článku: 12.72 | Přečteno: 227 | Diskuse
Počet článků 149 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2416
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Napište mi

Vzkaz autorovi


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.