R.A.G. - Recenze - Steakgrill, Račiněves u Roudnice n.L.
Logo www.steakgrill.czwww.steakgrill.cz
Mne osobně zaujal sám koncept, ale necítím se kompetentní ho vysvětlovat nebo hodnotit, to nechám povolaným. Posuďte sami:
Zarezervoval jsem si pro sebe a svou přítelkyni stoleček a těšil se, co nás čeká. Pan Honzajk mi osobně potvrdil rezervaci emailem a dokonce přiložil aktuální akční menu v příloze pdf.
Na místo jsme dorazili o deset minut dříve, nicméně stolek byl připraven a my usazeni. Poté, co jsem požádal kromě jídelního i o vínný lístek, číšník sám od sebe doporučil jednu ze značek, kterou jsme po přečtení zkusili (resp. přítelkyně, ja jsem byl řidič, tak jsem jen ochutnal na jazyku) a nebyla to rozhodně špatná volba.
Přítelkyně si vybrala mix gril, ja jsem byl zvědavý zejména na steaky, takže jsem si zvolil Filet mignon Diane, se smetanovou omáčkou z žampionů a červeného vína, krémovým špenátem a šťouchaným bramborem, středně propečený. Obě jídla byla naprosto dokonalá, bez jediné chybičky, vnitřní teplota steaku byla naprosto perfektní, jídlo bylo chutné, hezké na pohled, nemám co bych vytknul. Narozdíl od některých (jinak také vynikajicích kuchyní) nebylo přesolené. Doma solíme méně, takže se někdy stane, že jídlo u rodičů, nebo v některé restauraci je pro nás slané opravdu příliš, tady jsem ten dojem vůbec neměl.
Porce jídla byla více než dostatečná, přítelkyně se už nepustila do dalšího chodu, já jsem toužil ochutnat ještě Caesar salát, abych porovnal s tím, co předvádím doma. Salát nezklamal, byl vynikající, ale už se do mě nevešel celý.
Prostředí restaurace je poměrně útulné, nehraje si na nějaký přepych a člověk se tam cítí velice příjemně. Co bych chtěl vypíchnout, je servis. Holčina a chlapec ve dvou zvládali bez potíží všechny stoly (restaurace byla plná), naprosto přirozeně a zcela profesionálně. Opakovaně kladli otázky na spokojenost a i mimo odnášení, přinášení nádobí se číšník zastavil zeptat, zda je všechno vpořádku. Na závěr se opět zeptal, zda jsme byli spojeni atd.
Shodou okolností si k vedlejšímu stolu přisedl pan Klíma, později se přidal pan majitel a vyslechl si od pana Klímy další rady a připomínky, pan Klíma evidentně na projektu dále spolupracuje a tzv. piplá.
Abyste neřekli, že jsem podplacený chválič, tak se pokusím najít něco k vytknutí. Čekací doba na jídlo snad byla trochu delší, nicméně číšník se omlouval již při objednávce, že kuchyň maličko nestíhá, jídlo přinesl na hranici třicetiminutového intervalu, což je stále bez problému akceptovatelné. Poslední výtka, salát nakrájený na kousky vypadal pečlivě přebraný, přesto jsem našel jeden malý kousek listu s lehoučce okoralým okrajem. Patrně jej kuchař přehlédl, nicméně ani to nebylo žádné drama.
Co dodat na závěr, když jsem si pročítal koncept pana Klímy, trošku jsem se obával, že půjde o restauraci, kde tak trochu fast foodovým způsobem vaří jednoúčelově vyškolený personál a kladl jsem si otázky, jak bude jídlo vypadat. Moje obavy, ale byly naprosto liché. Kuchyně, jídlo, prostředí a zejména servis - všechno vynikající a přitom za více než rozumnou cenu.
Restaurace si nedělá ambice být nejluxusnější na světě, právě naopak, má to být obyčejná slušná restaurace, kde dobře vaří - a navzdory tomu zcela jednoznačně převyšuje souborem svých služeb 95% všech restaurací, co jsem kdy u nás navštívil. A kouzlo spočívá v tom, že to není nějaká jednotlivost, která by šla vypíchnout. Na mně udělala restaurace dojem jako celek. Od dobře vymyšleného jídelního lístku, po kulturu toalet. Dobře seřízený hodinový stroj.
Přál bych si, aby všechny restaurace u nás, byly přesně takové a přestal bych se snažit vařit doma. Až budete mít cestu po D8, určitě se zastavte u Račiněvsi ve Steakgrillu, nebudete litovat.
Richard Kába
Recenze restaurace Weststar v Uhlířských Janovicích
A máme tu rekordní restauraci v následujících kategoriích: Nejdelší doba čekání na možnost si objednat. Nejdelší doba přípravy pokrmu. Nejignorantštější servis a speciální cena: Nejvíce pokažené jídlo z kvalitní suroviny. Tak jsem měl možnost vidět Weststar.
Richard Kába
Recenze vyšehradského restaurantu Kandelábr
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude trochu netradiční. Byl jsem požádán recenzovat nově zřízený restaurant Kandelábr, čehož jsem se pokusil zodpovědně zhostit, jak vyplyne níže z tohoto článku.
Richard Kába
R.A.G. - Prague Food Festival 2013 - recenze, reportáž
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude poněkud netradiční, podělím se s Vámi o svoje dojmy z letošního Food Festivalu, který se konal v zahradách Pražského hradu a který každoročně pořádá Pavel Maurer.
Richard Kába
R.A.G. - Guacamole
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Mexika a připravíme si klasickou omáčku z avokáda, kterou španělští přistěhovalci do Ameriky okoukali již od Aztéků. V dnešní době je nepředstavitelné konzumovat ji bez smažených lupínků z kukuřičných tortil.
Richard Kába
R.A.G. - Salát Niçoise
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si představíme další Francouzskou klasiku, sálát z oblasti Nice se stejnojmeným názvem. Tak jak už to bývá u světoznámých klasických jídel, existuje větší množství variant tohoto salátu. Různé verze existují i ve Francii a tím jak se salát stával světoznámým došlo k jeho modifikacím různě po světě. Jednu z variant si představíme právě zde.
Další články autora |
Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl
Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...
Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici
Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...
Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování
Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...
Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci
Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...
Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město
Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...
Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar
Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...
Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste
Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...
Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump
Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...
USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek
USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy