Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kakarel

13. 9. 2008 0:27
ZIIZ!

Je snad dobře, když si lidi pomáhají, než mluví nesmysly jako ty! Víš asi prd, co je to strach o mrně, nebo o kohokoliv z rodiny. Takhle může mluvit jen vypatlanej dement!

0 0
možnosti
UA

Ujo Aleš

9. 9. 2008 8:14
Držím palce

Celý Váš příběh je mi až příliš povědomý. Pouze záchyt u nás byl rychlejší a podstatně dramatičtější, buďte rád.

Přelom 10./11. 2007, naše nejmaldší dcera Lenka, 9 let. Díky tomu, že už je samostatná, tak jsme si nevšimli zvýšeného pití. Vše samozřejmě naplno propuklo v pátek, kdy už byla malátná a polehávala. Nechali jsme ji v posteli, lili do ní čaj a jediné co nás trochu udivovalo bylo, že je bez teplot. Během víkendu se jednou počurala, jednou pozvracela. Jako rodiče 3 dětí jsme mírně otrlí a tak jsme tomu stále nepřikládali váhu.

V neděli v noci však už místy přestávala reagovat, její teplota šla dolů, na dotek byla studená, chvílemi blouznila. Nad ránem jsme už nevydrželi čekat na pondělí a odjeli do nemocnice v Novém Jičíně.

Tam jí pro povzbuzení napíchli glukózu (!?!?!?) a poslali na rentgen. Ani po hodině stále netušili že jde o DM1, přesto že lékařka u RTG si všimla že cítí z dechu aceton. Přesto že nevěděli co jí je, nám stihli vynadat že jsme přijeli pozdě...

0 0
možnosti
UA

Ujo Aleš

9. 9. 2008 8:28
Re: Držím palce

Teprve poté co už je nenapadlo nic, co by jí ještě vyšetřili, tak ji propustili na dětské ARO. Tam sestra již ve výtahu ucítila aceton a okamžitě správně diagnostikovala DM1. Pak proběhlo něco jako probuzení Šípkové Růženky: pár minut po prvním inzulínu se Lenka probrala a zanedlouho už baštila.

Naštěstí naše dcera je větší než Sára, takže dávkování po půl jednotce inzulinovým perem není problém. Pomalu jsme si zvykali na ten nekonečný kolotoč měření-píchání-počítání a časování jídla stejně jako na dobré rady babiček a dědečků, kteří přece mají mezi svými kamarády taky spoustu cukrovkářů... (Pro neznalé, cukrovka starších lidí, takzvaný druhý typ, je úplně jiná nemoc s jiným typem léčby a hlavně jiným původem vzniku.) 

Byly trochu problémy ve školní jídelně, kuchařky jsme evidentně otravovali s požadavkem na vážení porcí jídla. Naštěstí mají na internetu jídelníček, tak se na velikosti snědené porce můžeme doma dohodnout předem.

0 0
možnosti
IM

motiva

8. 9. 2008 20:34
diabetička a těhotenství

mám cukrovku cca 30 let, s otěhotněním jsem opravdu nikdy problém neměla, spíš s doktory, protože někteří razlili názor, že diabetička může mít pouze jedno dítě, nakonec jsem měla tři, i kdyý s vědomím, že po třetím se mi rapidně rozjede cukrovka, což se také stalo, pvšem, já mám 2. typ, ale v nemocnici jsem se setkala s matkami s DM 1. typu, které čeklay své druhé dítě, takže v tom směru snad by problém být neměl, samozřejmě, že se musí celé těhotenství sledovat

0 0
možnosti
TK

osvetitel

8. 9. 2008 20:13
SA cukrovkou se da dnes pomerne dobre a dlouho zit

kdyz se poctive dodrzuje ten "rezim."Horsi by byla rakovina nebo neco podobneho!Neni sice duvodu "jasat" ale take ne zadne padne duvody k nejakemu "hrouceni"!Prezto je dobre ze autor osvitil ty,ktere mohou mit v budoucnu podobny problem s cukrovkou!A ze napsal nektere symptomy,ktere na tu nemoc upozornuji!

0 0
možnosti
TK

osvetitel

8. 9. 2008 20:14
Re: SA cukrovkou se da dnes pomerne dobre a dlouho zit

kteri

0 0
možnosti
Z

ZIIZ

8. 9. 2008 20:06
Blá, blá, proč má každej nýmand potřebu na internetu

exhibovat? Co je mi po nějakém cizím dítěti? :-©X(Y)

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

8. 9. 2008 20:51
Re: Blá, blá, proč má každej nýmand potřebu na internetu

A proc ma kazdej prudic potrebu to cist ;-)

0 0
možnosti
S

sphagnum

8. 9. 2008 18:45
to je síla

přešla jsem sem z druhého dílu. Bohužel když to často vypadá, že když si pacient nenajde diagnózu předtím než jde k doktorovi, tak se léčby nedočká.

0 0
možnosti
KK

zostrelenyanjel2

2. 9. 2008 16:52
...10.01.....

jj asi před 14 dny jsem při vstupní prohlídce u nový obvoďačky měl cukr v moči...do tý doby jsem si ani neuvědomoval, jak evidentní příznaky cukrovky vykazuju: na záchod chodím pořád, vypiju toho spoustu (bez sarkazmu prosím :-) ), brnění, akorát nejsem nějak extra utahanej, myslím, že se hejbu vcelku slušně... Ale na diabetologii se mi tedy vůbec nechce.  Netuším co to obnáší a představa abstinence nebo doživotní diety nepřichází v úvahu...

Sáře držím každej palec co mám ať to zvládne R^R^R^

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

3. 9. 2008 9:38
Re: ...10.01.....

Zase s tou dietou a alkoholem to není tak vážný. Jistě se diabetik prvního typu nemůže od rána do večera cpát čokoládou a zapíjet to pivem, ale při návštěve babičky si buchtu můžeš dát , a pokud si připíchneš i podnikovou výroční oslavu můžeš zakalit. :-)

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

2. 9. 2008 15:32
Diky vsem prispevatelum

Dekuji vsem jeste jednou. V prispevcich se objevuji obcas drobne mystifikace, ktere v dalsich dilech postupne vysvetlim.

Napr. to, ze pokud ma jeden z partneru DM1, bude mit dite cukrovku z 50% nastesti neni pravda.

0 0
možnosti
PH

ppp

2. 9. 2008 14:29
cukrovka

Přeju hodně sil...Moje teta byla stejně nemocná od 6 let, ročník nar. 1940. Zemřela ve 62 letech. Tehdy se ještě vyvařovaly jehly, stříkačky....Žila s tím celkem normálně, prostě si to nepřipouštěla. Umím si představit, co to pro rodiče znamená, vzpomínám si, jak jsem se hroutila, když mi lékařka vysvětlovala dietu pro mojí tehdy 12-ti letou dceru nemocnou s ledvinami. Nejlepší je kontakt s rodiči, kteří už mají život s touhle nemocí "vychytaný", než sami tápat...

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

2. 9. 2008 13:49
Držím vám palce

Mám v rodině také cukrovky 1. typu. Opardvu se s tím dá žít, i když chápe, že je u tříletého děvčátka se jedná o větší problém ( hypoglykemie atd. ) Péče o diabetiky za posledních 10 let udělal obrovský skok vpřed. Dnešní aplikační pere jsou nebe a dudy oproti dřívějším injekcím a měřením glukometrem se dá "cukr" velice dobře ohlídet. Chce to jen pravidelný režim. I diabetiky 1. typu může jíst a dělat "téměř" cokoli , ale pravidelnost dává možnost vykompenzovat hladinu cukru jako u normálního člověka. navíc existuje možnost inzulínové pumpy a dělají se obrovské pokroky v možnostech transplantace slinivky. věřím, že vaše 3 letá dcerka se ještě v mladém věku dočká doby, která ji umožní být opět ZDRAVÁ . R^

0 0
možnosti
TB

Todd Berrtuzzi

2. 9. 2008 13:50
Re: Držím vám palce

Promiňte překlepy - chápu , aplikační pera , ohlídat

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.