Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

eriana

16. 11. 2008 9:53
dokončení předchozího

My jsme od narození museli píchat normálníma jehlama a v nich ředit, protože ty počáteční dávky byly tak miniaturní, že perem to nešlo. Ale teď s perem už je to pohodička a pohodlí. :-)

Držím palce!

0 0
možnosti

eriana

16. 11. 2008 9:52
Znám

Taky mám doma malého diabetika. Jsou mu dva roky a tři měsíce. Dokonce s vrozeným diabetem. U nás to ještě navíc není klasický diabates typu I, ale je způsoben krom jiného tím, že se malý narodil bez půlky slinivky díky VVV. takže jistá funkce slinivky mu ještě zůstala a o to je to komlikovanější, protože podáváním inzulinu injekčně si slinivka odpočine a začne fungovat více, snížením dávek se zase "utahá" a dávky se musí zvyšovat. A tím jsem dost často s glykemií jako na houpačce. Musím tedy říci, že je to už ale lepší. 

Nicméně mám tip, pokud máte dětská inzulínová pera od Novo Norddisku. ta čtvrt jednotka se tam dá nastavit. Když chcete třeba píchnout jednotku a čtvrt, natočíte si na peru jednotrku a půl a lehkým pootočením zpět mezi dílek 1 a dílek 1,5 jendotky se na tu čtvrtku dostanete. A ředit se tím pádem nemusí.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

18. 11. 2008 10:23
Re: Znám

Diky za prispevek.

Nam to pero skutecne nic neusnadni, protoze, protoze pred snidani a pred veceri pichame kokteilik z Novorapidu a Actrapidu dohormady a v poledne k tomu navic i Insulatard ... takze pero by opravdu nepomohlo, navic to pero davkuje opravdu podivne, bez ohledu na to, co natocite. Naprosto to nevnimam jako vyhodu, ani my (obsluhujici personal) ani mala. Naopak si zvykla na injekce a z pera ma hruzu :)

Presto diky za radu, urcite si to precte nekdo, komu to muze pomoci. R^

0 0
možnosti
L

lesicatko

3. 11. 2008 16:50
Uznanie

Teda musím uznať, že dostať do glykémii 3 -7 mmol/l dieťa je teda úžasný výkon.

Máte môj obdiv.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

3. 11. 2008 17:08
Re: Uznanie

Samozrejme obcas se povede vyjimecne i nejaka desitka, jedenactka, ale jen velmi docasne a ne tak casto.

Take to testovani je dost pakarna, je treba to furt resit a furt nad tim premyslet, furt porovnavat a zkoumat.

Snad to vydrzi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.