Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

tridvaraz

18. 11. 2008 18:19
Dotazník

je stavěn na invalidy tělesné (vozíčkáře ap.).

Moje maminka měla Alzheimera, to byla taky bžunda vyplňovat dotazník. Na všechno kývala, protože ona přece všechno zvládne, čiperná fyzicky byla tak, že jsem někdy toužila po možnosti čipování lidí, protože jsme jí musel poád být někdo za zadkem (poté, co nám ujela až na Slovensko, to už jinak řešit nešlo).

U vás mě překvapuje přiznaná částka, protože se dává 2 - 4 - 8 - 11 tisíc podle stupně závislosti.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

18. 11. 2008 18:57
Re: Dotazník

No vidite, oni to nejak menili nedavno tusim a aktualni castku neznam, ale tehdy v zakone stalo 3000 - 5000 - 9000 - 11000 ... dle zavaznosti - a priznali 3000.

Oni to nejake odecitaji od puvodni materske atd, takze v tom ma vetsi prehled pritelkyne.

0 0
možnosti
PV

McLump

17. 11. 2008 21:37
Dotazník

Nemám sílu na čtení Tvých předchozích článků ( mám doma malého autistu, tudíž se snažím "nezatěžovat" hlavu dalšími příběhy, kdy se v sekundě otočí svět), ale ten jsem si teda s radostí přečetl. Tohle byla snad jediná veselá část jednání s úřady. A čumím že jste nedostali POB v plné výši rovnou. Asi jsme měly štěstí. Protože jenom lehký nástin toho co musíte denně absolvovat, a ty víš že vše se nedá ani napsat, nic jiného než  24-hodinová péče nespraví. Než malá dostane"rozum".  Hlavně Ti přeji sílu na vlastní "rozum", o ten se přichází v těchto situacích rychle. Zažívám to.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

17. 11. 2008 22:14
Re: Dotazník

McLump: diky diky, preji take hodne sil. Autismus verim, ze musi byt nutne psychicky daleko narocnejsi, takze hodne stesti.

0 0
možnosti
EK

Eles

17. 11. 2008 17:55
Pane,

Vaše články jsou podle mě fajn a poučné pro laickou veřejnost, ale co trochu zdrženlivosti v některých výrocích? Citace:"Navíc kdo je revizní lékař? To musí ten, který je tak neschopný praxe, že nedělá ani obvoďáka." Zaprvé tím urážíte praktiky (ani obvoďáka) a vězte, že praktik je neuvěřitelně zodpovědné povolání, protože na rozdíl od specialisty věnujícímu se hlavně svému jedinému oboru, praktik posuzuje coby první kontakt zdravotní stav v celém spektru medicíny. Ani revizní lékař není nic k posměchu a dehonestaci - někdo zkrátka musí posuzovat ty nároky, potřebuje k tomu vzdělání nejen medicínské, ale částečně i právní a kdyby nebyl, státní rozpočet padne na vyplácení naprosto nezasloužených dávek a příspěvků. Rozhodně pak nemějte strach, že by nevěděl, co znemená DM1. Hezký den.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS