Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

28. 5. 2010 15:54
ad 4

zásadně nesouhlasím. Já si svého hlasu vážím na tolik, že ho odmítám dát komukoli, kdo mi v čemkoli vadí, programově nebo personálně. Tyhle řeči o sobectví a přenosu odpovědnosti si nechte.Odmítám se nechat oblbovat jinak, nežli vlastní neznalostí a omylem, tedy vlastní chybou. Odmítám tolerovat v politice cokoli, co se mi nelíbí.Kdyby to tak dělali všichni, tak už jsme tu dneska na tom v politice na jiné kultuře a je také kapku jiný volební zákon.

0 0
možnosti
MP

Mysel

31. 5. 2010 16:05
Re: ad 4

Jste maximalista. Jenze tak politika nikdy nefungovala, nefunguje a fungovat nebude. Od jednotlivcu se ocekava ochota hledani konsensu a jista mira tolerance. Pokud k tomu nejste ochoten, musel byste kandidovat sam, protoze jinak k volbam nikdy v zivote nepujdete. ;o)

0 0
možnosti
M

martin5.1-2

28. 5. 2010 13:31
nevolitelné strany

To je věc, která mě, hlavně ve veřejnoprávní televizi, hodně štve. Pořád se mluví o nevolitelných stranách a přitom jedna z těch nevolitelných, jew pravidelně do debat zvána :-(

0 0
možnosti
A

Alfie

28. 5. 2010 12:52
Souhlas!

Když se všichni budeme bát volit dle svého přesvědčení, aby náš hlas "nepropadl", nezmění se nikdy nic. Papaláši v silných stranách si budou vždycky jistí hlasy těch, kdo nemají rádi jejich protivníka a nebudou mít důvod snažit se své voliče nezklamat. Ono totiž zklamat voliče tak moc, aby volil pravý opak, je skoro nemožné. Je potřeba, aby se cítili ohroženi konkurencí ze stejného břehu politického spektra, aby si nemohli být jistí, že jsou nenahraditelní.

Proto můj hlas dostane ČPS, i když nemá umetenou cestu do parlamentu. Protože si myslím, že jsou i důležitější věci, než peníze a protože jestli v těch hádkách o rozpočty tiše projdou všechny připravované zákony na omezení svobody projevu, chci mít alespoň čisté svědomí, že já jsem udělala, co bylo v mých silách.

0 0
možnosti
M

martin5.1-2

28. 5. 2010 13:31
Re: Souhlas!

:-)R^

0 0
možnosti
GG

gilhad

28. 5. 2010 12:18
Moje rec

Volim Svobodne kvuli jejich programu, ktery mi vyhovuje nejvic. Bylo by nesmyslne volit nekoho jineho v obave, ze Svobodnym bude chybet par hlasu - protoze pak by jim chybel jak muj hlas, tak penize za nej. Pokud by kazdy volil toho, koho chce ve vlade a ne toho, koho podle nej bude volit nejvic lidi, tak by slozeni vlady vypadalo dost jinak.

0 0
možnosti
AA

Saša

28. 5. 2010 11:37
V bodu 2. nemáte pravdu.

Nepřerozděluje se, ale zůstává ve státním rozpočtu. Volební zákon totiž v § 85 v aktuálním znění stanoví takto:

Příspěvek na úhradu volebních nákladů se poskytuje pouze za výsledky voleb do Poslanecké sněmovny. Poslanecká sněmovna sdělí, po ověření volby poslanců, Ministerstvu financí údaje o počtu platných hlasů odevzdaných pro jednotlivé politické strany, politická hnutí nebo koalice. Politické straně, politickému hnutí nebo koalici, která ve volbách získala nejméně 1,5 procenta z celkového počtu platných hlasů, bude za každý odevzdaný hlas ze státního rozpočtu uhrazeno 100 Kč.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

28. 5. 2010 11:41
Re: V bodu 2. nemáte pravdu.

OK, pak jsem se v tomto bode mylil. Nic to ovsem nemeni na vyzneni celeho obsahu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.