Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

R.A.G. - Citronový konfit

30. 11. 2012 15:28:43
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si necháme poradit Gordonem Ramsaym a připravíme si citronový konfit - aneb způsob, jak si připravit do foroty citronové plátky k pozdějšímu použití. Citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, položit před dopečením na různé druhy masa a ryb, případně jako podklad brusinkového terčíku v klasické české svíčkové omáčce.
 Richard Kába (c) 2012

IMG_0775.JPG

Co budeme potřebovat?

2 BIO citróny (BIO proto, že nemají chemicky ošetřenou kůru)

100 g cukru krupice

300 ml vody

jeden stonek citronové trávy (citronely)

IMG_0776.JPG

Do hlubší pánve, nebo většího hrnce nalijeme vodu a nasypeme cukr.

IMG_0777.JPG

Cukr ve vodě rozmícháme, aby se rozpustil.

IMG_0778.JPG

Přidáme překrojenou citronovou trávu a dáme pomalu vařit.

IMG_0779.JPG

Citróny si řádně omyjeme a nakrájíme na plátky.

IMG_0780.JPG

Opatrně z každého kolečka vyjmeme jadérka.

IMG_0781.JPG

Cukrová voda s citronelou se nám mezitím pár minut vařila. Zmírníme plamen a přidáme citronová kolečka.

IMG_0782.JPG

Vaříme pomalu asi 8 - 10 minut. Poté necháme vychladnout.

IMG_0783.JPG

Vychladlá citronová kolečka přendáme do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, zalijeme přes sítko šťávou a uložíme do lednice. Citronový konfit je hotov a vydřží nám takto v lednici bezpečně 1 měsíc.

Klikněte pro prolog a obsah receptů

Autor: Richard Kába | pátek 30.11.2012 15:28 | karma článku: 8.63 | přečteno: 996x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Hobby

Horst Anton Haslbauer

Hyundai, Lamborghini, McLaren a mé dcery

K loňským narozeninám s číslem 77 jsem dostal od dcer Ivy a Petry zvláštní dar. Zaplatily mi možnost, vybrat si svezení v některém supersportovním voze dle vlastního výběru, který nemá problém pokořit třístovku ...

18.10.2017 v 8:00 | Karma článku: 15.59 | Přečteno: 278 | Diskuse

Hana Hořáková

Obal na květináč

Našla jsem doma textilní sáčky, měla jsem je schované několik let dalo-by se říci „k ničemu“ ve skříni. Tak jsem zkusila, obal na květináč.

17.10.2017 v 19:39 | Karma článku: 8.37 | Přečteno: 244 | Diskuse

Hana Hořáková

Mozaiková koule do zahrady

Máte doma zbytky dlaždiček? Nevyhazujte je! Mozaiková výzdoba se nejvíce používá ke zkrášlení podlah. Ale taková mozaiková koule ve vaší zahradě, bude opravdovou perlou.

15.10.2017 v 18:55 | Karma článku: 12.13 | Přečteno: 406 | Diskuse

Hana Hořáková

Papírové brikety sámo dómo

Jak se to stane, že si zkusíte sami vyrobit brikety? Vcelku jednoduše z přebytku zcela nových krabic.

11.10.2017 v 11:00 | Karma článku: 13.81 | Přečteno: 958 | Diskuse

Hana Hořáková

Kaštany v tvoření i v léčitelství

Traduje se o nich, že mají magickou moc. Dodají sílu a energii, ochrání před špatnou náladou i nachlazením.

8.10.2017 v 18:37 | Karma článku: 16.11 | Přečteno: 377 | Diskuse
Počet článků 149 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2427
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.