R.A.G. - Citronový konfit

V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si necháme poradit Gordonem Ramsaym a připravíme si citronový konfit - aneb způsob, jak si připravit do foroty citronové plátky k pozdějšímu použití. Citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, položit před dopečením na různé druhy masa a ryb, případně jako podklad brusinkového terčíku v klasické české svíčkové omáčce.

Richard Kába (c) 2012

 

Co budeme potřebovat?

2 BIO citróny (BIO proto, že nemají chemicky ošetřenou kůru)

100 g cukru krupice

300 ml vody

jeden stonek citronové trávy (citronely)

Do hlubší pánve, nebo většího hrnce nalijeme vodu a nasypeme cukr.

Cukr ve vodě rozmícháme, aby se rozpustil.

Přidáme překrojenou citronovou trávu a dáme pomalu vařit.

Citróny si řádně omyjeme a nakrájíme na plátky.

Opatrně z každého kolečka vyjmeme jadérka.

Cukrová voda s citronelou se nám mezitím pár minut vařila. Zmírníme plamen a přidáme citronová kolečka.

Vaříme pomalu asi 8 - 10 minut. Poté necháme vychladnout.

Vychladlá citronová kolečka přendáme do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, zalijeme přes sítko šťávou a uložíme do lednice. Citronový konfit je hotov a vydřží nám takto v lednici bezpečně 1 měsíc.

Klikněte pro prolog a obsah receptů

Autor: Richard Kába | pátek 30.11.2012 15:28 | karma článku: 10,80 | přečteno: 1133x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53