- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Richard Kába (c) 2012
Co budeme potřebovat?
2 BIO citróny (BIO proto, že nemají chemicky ošetřenou kůru)
100 g cukru krupice
300 ml vody
jeden stonek citronové trávy (citronely)
Do hlubší pánve, nebo většího hrnce nalijeme vodu a nasypeme cukr.
Cukr ve vodě rozmícháme, aby se rozpustil.
Přidáme překrojenou citronovou trávu a dáme pomalu vařit.
Citróny si řádně omyjeme a nakrájíme na plátky.
Opatrně z každého kolečka vyjmeme jadérka.
Cukrová voda s citronelou se nám mezitím pár minut vařila. Zmírníme plamen a přidáme citronová kolečka.
Vaříme pomalu asi 8 - 10 minut. Poté necháme vychladnout.
Vychladlá citronová kolečka přendáme do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem, zalijeme přes sítko šťávou a uložíme do lednice. Citronový konfit je hotov a vydřží nám takto v lednici bezpečně 1 měsíc.
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!