- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co budeme na tento jednoduchý pokrm pro dvě osoby poktřebovat?
3 větší brambory
3 slabé plátky vepřového bůčku
Hrst cherry rajčátek (ale klidně můžete použít i větší rajčata, nejlépe masitá San Marzano)
8 lístků šalvěje
1 vejce
2 lžíce mléka
50g sýru Gruyére nebo Ementál
sůl, čerstvě mletý černý pepř.
Jak vidítě, suroviny naprosto dostupné. Dejme se tedy do toho. Použijeme dvě zapékací misky, na dvě porce. Bůček nebudeme dopředu smažit, brambory nebudeme předvářet, bonus tohoto receptu spočívá sice v delší době pečení, ale jen v několika minutách přípravy.
Vajíčko rozšleháme s mlékem, můžeme osolit a opepřit čerstvě mletým pepřem.
Bůček si nakrájíme na malé kostičky, rajčátka na půlky, šalvěj nasekáme na malé kousky, brambory (ranné) omyjeme a nemusíme loupat, pouze nakrájíme na plátky.
Do misky začneme skládat vrstvy, nejprve trochu bůčku, rajčata, šalvěj ...
Potom brambory, osolíme a další vrstvu bůčku, rajčat a šalvěje ...
... takhle dál, až nakonec opět brambory. Vrstvu brambor vždy osolíme a na závěr i opepříme čerstvě mletým černým pepřem.
Nakonec přelijeme rozšlehaným vejcem s mlékem.
Posypeme nastrouhaným sýrem Gruyére nebo Ementál. Eidamem prosím ne.
A nyní dáme tu dobrotu zapéct do předehřáté trouby na 200°C, přikryté alobalem. Pečeme asi hodinu, podle výkonu trouby, chceme mít brambory měkké a určitě to nechceme odspodu spálit.
Na posledních 15 min sundáme alobal, aby se nám opekl sýr na vrhu.
Můžeme nandavat a podávat.
Dobrou chuť.
Další články autora |
Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...