- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
(c) 2011, Richard Kába
Co budeme potřebovat na 4 porce?
50g másla
3 malé cibule
250g tuřínu
100g brambor
1,5 l kuřecího vývaru
200ml smetany
4 hrsti malých lišek a lošáků zprohýbaných (někdy též uváděných jako lišáci)
Tak pojďme na to, je to legrace.
Rozpustíme máslo a dáme zpěnit cibuli nakrájenou na středně veké kousky.
Než se nám cibule zpění, nakrájíme si tuřín na kostky o hraně cca 2cm ...
... přidáme k cibuli ...
... zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dáme pomalu vaři na příštích 60 minut. Čas od času promícháme, případně přilijeme vývar ... Po té hodině přídáme brambory pokrájené na kousky a vaříme dalších 30 minut, dokud nejsou brambory i tuřín měkké.
Nakonec rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
Lišky a lošáky dáme restovat na máslo nebo olej na pánvičku ...
Dokud nejsou krásně osmahlé.
Do talíře dáme houby na hromádku doprostřed a kolem zalijeme polévkou a ihned podáváme.
Dobrou chuť.
Další články autora |
Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...