Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lesicatko

27. 10. 2008 17:10
Celkom dobré + doplnenie

V zásade správne, len  -  hodnota HbA1c  sama o sebe nie je fetišom, s kľudom môže byť v dobrom rozmedzí a pritom zdravotný stav nie je v poriadku - môže ísť o striedanie  vysokých a  nízkych glykémii a aj v takom prípade  Hba1c  ako priemerná hodnota za 3 mesiace je v poriadku - a hypo a hyper na dennom poriadku :-(

Tam sa to dá zistiť podľa profilu tukov v krvi, tie ukážu, či to je alebo nie je vyrovnané.Tiež tá hodnota pod 4,5 je diskutabilná - poukazuje na príliš nízke hodnoty v oblasti hypoglykémii.

Ale v zásade platí, že ten rozsah do 6,5 resp 7,0 dáva predpoklad na minimalizáciu budúcich komplikácii, ešte by hádam dobré bolo u rozvíjajúceho sa diabetu kúpiť si voľnopredajnú benfogamu, tá stopne práve u takéhoto diabetu chronické následky.

Pozor, u DM 2  nižší  HbA1c nie je súčasne lepší !!!  Paradox, ale je to fakt vyplývajúci zo štúdii,optimum sú mierne vyššie hodnoty.

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.