Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

picky

23. 6. 2010 15:24
Na její omluvu alespoň toto :

nezaměnila hypo s hippo, nebo s hipo a to je co říci!

0 0
možnosti

http://rossi.blog.idnes.cz

23. 6. 2010 15:18
Někdy by stačil Google a Wiki

aby zkorigovali své hovadiny ale rádoby "novináři" jsou nejen hloupí ale i líní, zdá se.

0 0
možnosti

Cocotus_____Interruptus

23. 6. 2010 14:35
Že se nad tím ještě pozastavujete...

Slovy klasika: Kdysi jsem v parlamentu označil české novináře za nejpitomější socioprofesní skupinu v naší společnosti. Chtěl bych se jim touto cestou omluvit, protože se nyní domnívám, že jde o skupinu nejblbější. Blbost se od pitomosti liší tím, že blbec nejen neví, že neví, ale domnívá se, že ví, a je ochoten to všemi prostředky hlásat. ;-D

0 0
možnosti

Richard Kába

23. 6. 2010 15:29
Re: Že se nad tím ještě pozastavujete...

Tusim nejste sam, ucinil tak i Milos Zeman kdysi ... prislo mi to od nej arogantni ... ale uz jsem mu to odpustil ...

0 0
možnosti

Ctihodnost Já První

23. 6. 2010 14:33
Pozor ! V metabolismu cukru jsou i vyjímky !

Setkal  jsem  se s  paradoxní  reakcí  ,  kdy  při  poruše  souhry  osy  hypotalamus -   hypofysa - nadledvinky , se  po  podání  cukru  glykemie  dramaticky  snížila .  Byla  to  velká  vzácnost,  nad  kterou se  sešla  celá  klinika .

0 0
možnosti

Richard Kába

23. 6. 2010 14:36
Re: Pozor ! V metabolismu cukru jsou i vyjímky !

Ano podivhodne jevy se mohou dít kdekoli, ale jiste se mnou budete souhlasit, ze lecit hypoglykemii inzulinem nepovede k jinemu nez destrukcimu vysledku minimalne u 99,99% pripadu.

0 0
možnosti

Ježikača

23. 6. 2010 14:19
co blbnete?

neumím si představit laika, který by si troufl píchnout někomu inzulín. nejen proto, že se to většině lidí hnusí, ale i proto, že nevěřím, že by si dovolil odhadnout množství. a člověk se zkušeností s tímto onemocněním si něco takového netroufne tuplem. kažopádně je fakt, že v polobulváru se objevují "vědecké" informace vysoké kvality.

0 0
možnosti

Richard Kába

23. 6. 2010 14:36
Re: co blbnete?

Bohuzel odborna literatura takove pripady hojne popisuje.

0 0
možnosti

lesicatko

23. 6. 2010 14:13
Presne

Ak Vám niekto  hovorí, že mu je zle a že je diabetik, treba mu dať niečo sladké, pokiaľ je pri vedomí / napr kolu, len nie light / a počkať chvíĺu.

Má pravdepodobne hypoglykémiu a po pár minútach a sladkom sa mu to upraví aspoň  natoľko, aby mohol normálne rozmýšľať.Ak by mal náhodou hyperglykémiu / priveľa cukru v krvi / další dodaný cukor mu to síce o čosi zhorší, ale nie je to tak nebezpečné ako ked má toho cukru primálo. Mozog totižto funguje len na cukor glukózu a ked ju nemá - postupne vypadáva.  

Inzulín ako prvá pomoc je nezmysel, to patrí do rúk odborníka.

0 0
možnosti

vzdyt_to_rikam

23. 6. 2010 14:13
nesmysli??

Opravte si ty nesmysli;-) Jinak nad ptákovinama, co píšou novináři, se nemá cenu rozčilovat. Nedávno jsem se v článku o ekotendru dočetla, že bifenyly jsou sloučeniny chloru nebo že někde vytekl tekutý chlorovodík. O reklamě, kde se mluví o "molekulách stříbra" ani nemluvím:)

0 0
možnosti

Kozel_

23. 6. 2010 14:10
Přesně napsané, ale toto je běžný jev

"Odborné" články do médií často píší redaktoři/rky. Snad mají vynikající sloh (řekl bych, že takto dokáže psát skoro každý), ale věcné tématice často zhola nerozumí. Nemají ani porozumění, které by měl mít maturant či dokonce absolvent zš. Nechápou elementární věci a přesto mají tu drzost psát o odborné věci, dávat "dobré" rady, atd. Připomínají mi tím některé politiky, co fakticky nerozumí ničemu vč. vystudovaného oboru. Ale kafrají do všeho, o všem by chtěli rozhodovat, ke všemu přidají svůj komentář, který jen prozradí absenci byť jen elementárního pochopení problematiky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.