R.A.G. Ragú ze směsi lesních hub
Dneska si ukážeme něco trošku jiného, za recepturu děkuji pro změnu Zdeňkovi Pohlreichovi. Dnes si uvaříme ragú ze směsi lesních hub, v tomto konkrétním případě je to směs obsahující: Bedlu červenající, ouško kornoutovité, kotrč kadeřavý, několik druhů holubinek, klouzek sličný, muchomůrka růžovka a asi i další houby. Přiznám se, že jsem vyndal balíček z mrazáku a nechal rozmrznout a maximálně okapat.
Stejnou nebo lepší dobrotu si můžete připravit z hřibovitých hub, nebo směsi třeba s liškami, kde menší houby necháte vcelku, středně velké nakrájíte na půl, ostatní nasušíte ...
Co budeme na 2 porce potřebovat.
2 šalotky
4 hrstě lesních hub - nakrájených na větší kusy. Složení druhů není předepsané.
200 ml smetany
300 ml suchého bílého vína, nesmí mít příliš výraznou kyslinku ...
2 hrstě čerstvé cibulové natě (jinak je možné použít k různým dalším variantám jiné zelené bylinky - petržel, pažitku nebo i bazalku nebo tymián)
50 g másla
50 g přepuštěného másla
Rozehřejeme si přepuštěné máslo, nákrájíme šalotku na jemno a zpěníme.
Přidáme houby a restujeme.
Mezitím si připravíme cibulovou nať a nakrájíme na kousíčky (ta fotka nakrájené se nepovedla :( )
Moc nemícháme a restujeme houby, nechceme aby pustily příliš vody. Pokud pustí hodně vody, musíme ji vyvařit.
Když jsou houby osmažené, přilijeme bílé víno.
Necháme ho skoro vyvařit.
Přilijeme smetanu ...
... a mícháme ... pokud je víno dostatečně vyvařené, neměla by se smetana srazit. Ale mícháme ...
Počkáme až se smetana skoro vyvaří a přidáme máslo. Intenzivně mícháme, abychom dosáhli dílčího zpěnění. Osolíme, opepříme čerstvě mletým černým pepřem, stáhneme z ohně a přidáme cibulovou nať.
A nyní už můžeme podávat. Pokud bychom měli hřibovité menší houby, krájené na půl, bylo by to i hezké na pohled. Někdy příště se pustíme ještě do houbové omáčky, kterou zkusíme připravit trochu novátorsky.
Každopádně, tento recept, příjemně nakyslé a smetanové chuti Vám musí zachutnat. Obzvláště jste-li znechucení klasikou. Dobrou chuť.
Klikněte pro prolog a obsah receptů
Richard Kába
Recenze restaurace Weststar v Uhlířských Janovicích
A máme tu rekordní restauraci v následujících kategoriích: Nejdelší doba čekání na možnost si objednat. Nejdelší doba přípravy pokrmu. Nejignorantštější servis a speciální cena: Nejvíce pokažené jídlo z kvalitní suroviny. Tak jsem měl možnost vidět Weststar.
Richard Kába
Recenze vyšehradského restaurantu Kandelábr
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude trochu netradiční. Byl jsem požádán recenzovat nově zřízený restaurant Kandelábr, čehož jsem se pokusil zodpovědně zhostit, jak vyplyne níže z tohoto článku.
Richard Kába
R.A.G. - Prague Food Festival 2013 - recenze, reportáž
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude poněkud netradiční, podělím se s Vámi o svoje dojmy z letošního Food Festivalu, který se konal v zahradách Pražského hradu a který každoročně pořádá Pavel Maurer.
Richard Kába
R.A.G. - Guacamole
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Mexika a připravíme si klasickou omáčku z avokáda, kterou španělští přistěhovalci do Ameriky okoukali již od Aztéků. V dnešní době je nepředstavitelné konzumovat ji bez smažených lupínků z kukuřičných tortil.
Richard Kába
R.A.G. - Salát Niçoise
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si představíme další Francouzskou klasiku, sálát z oblasti Nice se stejnojmeným názvem. Tak jak už to bývá u světoznámých klasických jídel, existuje větší množství variant tohoto salátu. Různé verze existují i ve Francii a tím jak se salát stával světoznámým došlo k jeho modifikacím různě po světě. Jednu z variant si představíme právě zde.
Další články autora |
Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili
Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...
Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce
Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...
Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini
Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...
Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru
Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...
Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny
Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...
Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou
Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...
Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické
Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...
Gaza jako Vietnam? Demokratům při sjezdu hrozí opakování nepokojů z roku 1968
Studentské protesty proti americké podpoře Izraele rozvířily v USA debaty o tom, jak by mohlo...
Slabý Putin chce mou smrt. Pobočník Navalného po útocích kladivem promluvil
Leonid Volkov, který býval pravou rukou ruského opozičního politika Alexeje Navalného, řekl britské...
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy