Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

15. 10. 2010 16:06
jednodušší a méně pracné je

česnek vyloupat, očistit a prostě zamrazit - brát se pak může z dózy po stroužku a má stále stejné aroma i vlastnosti.

0 0
možnosti
B

blazab

15. 10. 2010 16:10
Re: jednodušší a méně pracné je

Ovšem musí být v dobře těsnící dóze - Není nad vanilkovou zmrzlinu s česnekovou příchutí. :-)

My ještě děláme pastu - protlačený česnek smíchaný se solí. Část skladujeme tak, jak je.

0 0
možnosti
MM

cvergl

15. 10. 2010 15:58
Číňani

zlikvidovali  pěstování tuzemskýho česneku.

Před lety byl za 60,- Kg a čínskej za 30,-Kg.

Vrhly se na to řetězce a čeští pěstitelé česneku šli do kytek.

Teď se to zase oživí,protože čína stojí přes kilo,takže rentabilita bude větší,jen to dokázat prodat.

Já jsem měl ten čínskej párkrát z nouze,ale srovnat se to nedá.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 16:02
Re: Číňani

Jenze to je i o spotrebitelich. Mam takovy pocit, ze predchozi rezim v lidech absolutne zabil touhu kupovat si pouze kvalitni a dokonale veci ... Obavam se, ze pro velkou vetsinu lidi je hlavnim kriteriem cena a az daleko potom vsechno ostatni. Proto takovy uspech retezcu typu Lidl, proto takova degradace kvality ...

Na druhou stranu mam pozitivni dojem, ze se lide v posledni dobe zacinaji zajimat o to, co jedi, nebo jak to uvarit a to je dobry signal.

0 0
možnosti
SMS

stejně mě smaznou

15. 10. 2010 15:55
česnek

Česnek jsem sadil včera se synem, tak uvidíme jaká bude úroda, dávat za činský humus přes 100 kč se mi opravdu nechce a nanvíc, buh ví co obsahuje.

0 0
možnosti
F

furtspolu

15. 10. 2010 15:53
Jak uchovávám česnek ,já ?

Po sklizni česnek oloupám (zbavím slupky) posléze pomelu v mašince na maso

(jemný sgment) , vložím do nádobek od Flory( rostlinné máslo) ,toto dám do igel.

sáčků a vložím do mrazáku( to pro zamezené česn.vůně).Pro lepší manipulaci při spotřebě vložim do jednotlivých "vaniček" ještě dělící příčky. Pro denní komzumaci

mám již připravený (pomletý) česnek.  Přeji dobrou chuť. Beru zásadně český česnek,který si sám pěstuji. Pokud nechám česnek volně , tak ztrouchniví a je to škoda. Takto mnou "upavený česnek vydrží celý rok pokud jej nespotřebuji .R^

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 15:54
Re: Jak uchovávám česnek ,já ?

O zmrazeni take uvazuji ... ale asi bych ho nemackal dopredu ... ne vzdy potrebujete treny.

0 0
možnosti
LPX

Levicový populista XIII.

15. 10. 2010 15:50
Dnes jsem v tramvaji

cetl letacek od Hnuti Duha zehrajici na dovazeny cesnek. Asi si pitomci zeleni neuvedomili, ze kvuli takovym levicackym eko-teroristickym uchylnym hnutim se u nas na polich misto cesneku pestuje repka...

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 15:55
Re: Dnes jsem v tramvaji

Sice to je od Hnuti Duha klasicka zhovadilost, tak za pestovani repky je zejmena zodpovedny Babis a jeho lobby ke svemu bohulibemu ucelu ...

viz. posledni schuze predchazejici snemovny ...mimo jine ...

0 0
možnosti
BHD

banánový huffnagelův duch

15. 10. 2010 14:41
Já bych jen podotknul, že česnek se sází

na podzim. Příští rok bude pozdě.

0 0
možnosti

mamina2

15. 10. 2010 14:44
Re: Já bych jen podotknul, že česnek se sází

Taky sázíme zásadně na podzim. Ale existuje i jarní výsadba.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 14:12
hlavni stranka

Vsiml jsem si, ze muj clanek redakce iDnes vybrala na hlavni stranku mezi vyber blogovych zajimavosti a zmenili titulek na "zachrante cesnek" ... chtel bych se od tohoto titulku zcela distancovat .... nezachranuji cesnek, nezachranuji Willieho, jen v ramci sve aktivity R.A.G. upozornuji na kvalitu domaciho cesneku a uvadim priklady uchovavani. Dalsim cilem je vymena zkusenosti nad uchovavanim cesneku ... :) to jen tak pro poradek ...

0 0
možnosti
IB

isabell

15. 10. 2010 14:18
Re: hlavni stranka

Jak vám může někdo svévolně měnit váš titulek??? Je něco takového stanoveno v pravidlech blogu?  8-o

0 0
možnosti

Mablung

15. 10. 2010 13:53
všechny produkty

To není až tak o unijní politice jako spíše o sockovatosti nakupujících.

Můžete se podívat třeba na brambory. Polské versus české. Polské se často pěstují v nízkých polohách, takže rostou rychleji (a díky tomu jsou levnější), ale nedokáží si vytvořit tvrdší strukturu. Takže lidé pak radostně nakupují tyhle rozblemcané v supermarketech, zatímco ti šťastní s prostory k uskladnění nakoupí do zásoby od českých zemědělců

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 14:06
Re: všechny produkty

To mate naprostou pravdu. Stejne kriticke je to treba s uzeninami ... ale dnes uz vpodstate se vsim ....

0 0
možnosti
DS

blackskull

15. 10. 2010 13:52
Česnek

s topinkou a pořádnou vrstvou tataráku. No nic, ještě skočím koupit hovězí a manželka má případně večer smůlu. Přežeru se jako prase, budě mi sice blbě, ale krásně blbě.;-D

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 14:05
Re: Česnek

Vyndejte z cesneku klicek a blbe Vam nebude ... :) proc si nedoprat radosti z jidla i z manzelky ;)

0 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

15. 10. 2010 13:43
.

Jo, česnek...;-)R^ Jste moje krevní skupina:-)

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

15. 10. 2010 13:44
Re: .

Dekuji ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.