R.A.G. - Polévka s tykví, vodnicí a domácími nudlemi

Dnes přináším slibovaný druhý recept na polévku s domácími nudlemi a mlékem. Tentokrát se jedná o recept Gordona Ramsayho, ovšem v originále je se zelenou tykví a tuřínem. Tuřín se mi bohužel nedaří sehnat, ale už mám semena, takže příští rok půjde na záhon, místo tykve turek jsem použil klasičtější tykev s oranžovou dužinou. Nicméně na podobnou polévku může s klidným svědomím použít i třeba patizón nebo cuketu.

Takže co budeme na polévku pro 6 osob potřebovat?

Tři hrsti domácí nudlí (recept zde)

500 ml mléka

500 ml kuřecího nebo krútího vývaru

2 větší brambory

1 tykev

3 vodnice

hrst špenátu

hrst petrželové natě

50g másla (nejlépe přepuštěného)

sůl, pepř

Brambory, tykev i vodnici si zvlášť nakrájíme na koustky velké přibližně 1 cm. Rozpálíme si máslo a dáme smažit brambory. Ty jsou nejtvrdší, takže je tam chvíli necháme samotné.

Vodnice (vpravo) je nejměkčí, tykev (vlevo) sice vypadá hodně tvrdá, ale rychle měkne. Mezitím si dáme ohřát mléko i vývar.

Přidáme tykev ...

... nakonec vodnici a osmahneme chvíli (ano, chtělo by to větší hrnec, vidíte správně)

Osolíme, opepříme ...

... přilijeme vývar a ohřáté mléko (pokud vznikl škraloup, tak já ho cedím). Vaříme dokud nejsou brambory měkké.

Špenát a petržel si nasekáme na menší kousky.

Když jsou brambory hotové, vsypeme nudle a špenát a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme petržel a v případě potřeby dochutíme.

A pak už můžeme podávat. Dobrou chuť.

 

Klikněte pro prolog a obsah receptů

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Kába | sobota 23.10.2010 11:19 | karma článku: 13,64 | přečteno: 1307x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53