R.A.G. - Chřest na víně a česneku se salátem z vodnice, papáji ...
A teď si opět nejprve povíme, co budeme potřebovat k výrobě pokrmu pro 2 osoby.
Na chřest:
svazek bílého chřestu
2 dcl bílého vína
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
Na salát:
2 menší vodnice
1/2 papáji
hrst rukoly
1 větší šalotka
1 menší citron
4 lžíce olivového extra panenského oleje
4 křepelčí vajíčka
1 lžička dijonské horčice
sůl, čerstvě mletý černý pepř, pažitka na ozdobení
Nejprve si připravíme chřest. Pokud není zcela čerstvý, vyplatí se oškrábat slupka.
Zároveň si rozdrtíme česnek (ze kterého samozřejme vyjmeme nejprve klíček) a nakrájíme na drobno. Do hrnce dáme trochu oleje, chřest i česnek, osolíme a opepříme a krátce osmažíme.
Poté přilijeme bílé víno a pomalu vydusíme všechno víno. Chřest nám změkne a z vína zůstane lžíce husté omáčky.
Nyní si připravíme zálivku.
Šalotku nakrájíme najemno.
Přidáme lžičku dijonské hořčice a olivový olej a čerstvě vymačkanou šťávu z citronu. Pokud ho dáme na 5 vteřin do mikrovlnky, tak nám půjde lépe vymačkat.
Osolíme, opepříme a řádně promícháme, do husté kaše.
Dáme si vařit křepelčí vajíčka ...
Rukolu omyjeme. (V tomto případě je to "baby" rukola ze zahrádky. Prostě, když se vám usypou semínka, tak je třeba protrhávat).
Nyní si vezmeme papáju. Tropické ovoce, které obsahuje hodně sacharidů a má lahodnou melounovou chuť. Rozkrojíme si plod a lžící vyškrábeme semena.
Vodnici i papáju nakrájíme na plátky.
Přidáme zálivku a osolíme a opepříme. Promícháme a přidáme i rukolu.
Na talíř servírujeme nejprve chřest, poté salát, navrch dáme vařejné křepelčí vajíčko, přelijeme omáčkou z chřestu a můžeme ozdobit pažitkou.
Dobrou chuť.
Klikněte pro prolog a obsah receptů
Richard Kába
Recenze restaurace Weststar v Uhlířských Janovicích
A máme tu rekordní restauraci v následujících kategoriích: Nejdelší doba čekání na možnost si objednat. Nejdelší doba přípravy pokrmu. Nejignorantštější servis a speciální cena: Nejvíce pokažené jídlo z kvalitní suroviny. Tak jsem měl možnost vidět Weststar.
Richard Kába
Recenze vyšehradského restaurantu Kandelábr
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude trochu netradiční. Byl jsem požádán recenzovat nově zřízený restaurant Kandelábr, čehož jsem se pokusil zodpovědně zhostit, jak vyplyne níže z tohoto článku.
Richard Kába
R.A.G. - Prague Food Festival 2013 - recenze, reportáž
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude poněkud netradiční, podělím se s Vámi o svoje dojmy z letošního Food Festivalu, který se konal v zahradách Pražského hradu a který každoročně pořádá Pavel Maurer.
Richard Kába
R.A.G. - Guacamole
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Mexika a připravíme si klasickou omáčku z avokáda, kterou španělští přistěhovalci do Ameriky okoukali již od Aztéků. V dnešní době je nepředstavitelné konzumovat ji bez smažených lupínků z kukuřičných tortil.
Richard Kába
R.A.G. - Salát Niçoise
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si představíme další Francouzskou klasiku, sálát z oblasti Nice se stejnojmeným názvem. Tak jak už to bývá u světoznámých klasických jídel, existuje větší množství variant tohoto salátu. Různé verze existují i ve Francii a tím jak se salát stával světoznámým došlo k jeho modifikacím různě po světě. Jednu z variant si představíme právě zde.
Další články autora |
Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili
Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...
Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce
Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...
Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru
Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...
Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini
Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...
Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda
Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...
V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun
V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...
Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo
Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...
Ukrajinu překvapila míra neúspěchu raket z KLDR, selže až polovina z nich
Severokorejské rakety krátkého doletu KN-23, které Rusko používá ve válce na Ukrajině, vykazují...
Rusko nemá na průlom u Charkova dost lidí, Ukrajinci se udrží, řekl velitel NATO
Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti...
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy