R.A.G. - Žampionová krémová polévka
Co budeme potřebovat na 4 porce:
1/2 kg čerstvých žampionů
75g másla
1 bílá cibule
1 lžička kmínu
1,5l domácího drůbežího vývaru (kuřecí, slepičí, krutí nebo klidně kachní)
1 lžíce hladké mouky
200ml smetany
pažitka, sůl, čerstvě mletý černý pepř
Cibulku nakrájíme na jemno a dáme na malý oheň pomalu smažit na máslo.
Žampiony stáhneme, nakrájíme na plátky a přidáme k cibulce. Potřebujeme mít jenom mírný oheň a pomaloučku z nich na másle vyextrahovat chuť. Pokračujeme alespoň 20 min.
Pokud se nám vysmažilo máslo, ještě kousek přidáme. Vezmeme si kmín a nadrtíme si ho v hmoždíři. Přidáme k žampionům a necháme ještě 5 minut smažit.
Potom přisypeme před sítko navrch mouku ...
... vymícháme jíšku. Necháme pár minutek zasmažit.
Potom pomalu přiléváme vývar a rozmícháváme jíšku.
Osolíme, přiklopíme a táhneme na mírném ohni alespoň 45 minut.
Nyní pomalu vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Poté už nevaříme. Ochutíme čerstvě mletým černým pepřem a případně dosolíme.
Pažitku si nakrájíme na malé kousíčky a vmícháme do polévky těsně před podáváním.
Nandáme a ihned podáváme.
Dobrou chuť.
Richard Kába
Recenze restaurace Weststar v Uhlířských Janovicích
A máme tu rekordní restauraci v následujících kategoriích: Nejdelší doba čekání na možnost si objednat. Nejdelší doba přípravy pokrmu. Nejignorantštější servis a speciální cena: Nejvíce pokažené jídlo z kvalitní suroviny. Tak jsem měl možnost vidět Weststar.
Richard Kába
Recenze vyšehradského restaurantu Kandelábr
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude trochu netradiční. Byl jsem požádán recenzovat nově zřízený restaurant Kandelábr, čehož jsem se pokusil zodpovědně zhostit, jak vyplyne níže z tohoto článku.
Richard Kába
R.A.G. - Prague Food Festival 2013 - recenze, reportáž
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude poněkud netradiční, podělím se s Vámi o svoje dojmy z letošního Food Festivalu, který se konal v zahradách Pražského hradu a který každoročně pořádá Pavel Maurer.
Richard Kába
R.A.G. - Guacamole
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Mexika a připravíme si klasickou omáčku z avokáda, kterou španělští přistěhovalci do Ameriky okoukali již od Aztéků. V dnešní době je nepředstavitelné konzumovat ji bez smažených lupínků z kukuřičných tortil.
Richard Kába
R.A.G. - Salát Niçoise
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si představíme další Francouzskou klasiku, sálát z oblasti Nice se stejnojmeným názvem. Tak jak už to bývá u světoznámých klasických jídel, existuje větší množství variant tohoto salátu. Různé verze existují i ve Francii a tím jak se salát stával světoznámým došlo k jeho modifikacím různě po světě. Jednu z variant si představíme právě zde.
Další články autora |
Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie
Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...
Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka
Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...
Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další
Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...
Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů
Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...
Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné
Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...
Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze
Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli v...
Izrael chystá úder na Rafáh, evakuace tisíců lidí má zatlačit na Hamás
Město Rafáh na jihu Pásma Gazy začali v pondělí ráno opouštět první palestinští civilisté....
Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici
Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...
Odboráři předčasně opustili jednání s vládou a svolávají velký protest
Vztahy mezi vládou a odbory jsou na bodu mrazu. Zástupci odborové centrály ČMKOS v pondělí...
PRACOVNÍK PÉČE O VOZY - HRADEC KRÁLOVÉ (brigáda) (A12422)
AURES Holdings a.s.
Královéhradecký kraj
nabízený plat:
120 - 120 Kč
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy