R.A.G. - Krémová bramborová polévka se sušenými suchohříbky
Co na takovou dobrou polívčičku budeme na 2 porce potřebovat?
50 g másla
1 menší cibule
250 g brambor
250 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany
1 hrst sušených suchohříbků
několik stonků majoránky, sůl, pepř
A nyní se do toho můžeme vrhout. Sušené houby namočíme asi na 30 min. do vody.
Do rendlíku dáme rozehřát máslo a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibulku.
Mezitím si nakrájíme brambory.
Cibulku jenom zpěníme, není důvod jí dlouho cmudit a přídáme brambory. Houby scedíme, vodu vylijeme, pokud jsou moc velké, rozkrájíme na malé kousky a přidáme také. Zalijeme vývarem a necháme vařit, dokud brambory nezměknou. Potom si odebereme trochu hub stranou na pozdějsí ozdobení talíře ...
... přilijeme smetanu a rozmixujeme. Zbývá osolit a opepřit.
Na talíři vložíme doprostřed trochu hub a ozdobíme majoránkou.
Dobrou chuť.
Richard Kába
Recenze restaurace Weststar v Uhlířských Janovicích
A máme tu rekordní restauraci v následujících kategoriích: Nejdelší doba čekání na možnost si objednat. Nejdelší doba přípravy pokrmu. Nejignorantštější servis a speciální cena: Nejvíce pokažené jídlo z kvalitní suroviny. Tak jsem měl možnost vidět Weststar.
Richard Kába
Recenze vyšehradského restaurantu Kandelábr
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude trochu netradiční. Byl jsem požádán recenzovat nově zřízený restaurant Kandelábr, čehož jsem se pokusil zodpovědně zhostit, jak vyplyne níže z tohoto článku.
Richard Kába
R.A.G. - Prague Food Festival 2013 - recenze, reportáž
Dnešní díl RIKovy Amatérské Gastronomie bude poněkud netradiční, podělím se s Vámi o svoje dojmy z letošního Food Festivalu, který se konal v zahradách Pražského hradu a který každoročně pořádá Pavel Maurer.
Richard Kába
R.A.G. - Guacamole
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Mexika a připravíme si klasickou omáčku z avokáda, kterou španělští přistěhovalci do Ameriky okoukali již od Aztéků. V dnešní době je nepředstavitelné konzumovat ji bez smažených lupínků z kukuřičných tortil.
Richard Kába
R.A.G. - Salát Niçoise
V dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie si představíme další Francouzskou klasiku, sálát z oblasti Nice se stejnojmeným názvem. Tak jak už to bývá u světoznámých klasických jídel, existuje větší množství variant tohoto salátu. Různé verze existují i ve Francii a tím jak se salát stával světoznámým došlo k jeho modifikacím různě po světě. Jednu z variant si představíme právě zde.
Další články autora |
Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili
Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...
Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce
Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...
Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru
Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...
Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda
Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...
Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“
O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...
Fico je nadále ve vážném stavu, oznámil Kaliňák. Operace trvala pět hodin
Aktualizujeme Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl ve...
Tragická eskalace, Fico k polarizaci a nenávisti přispěl, píší v Německu
Německá média si kladou otázku, co stálo za středečním střeleckým útokem na slovenského premiéra...
Hostovi se nelíbil výběr hudby, na oslavě vytáhl nůž a zaútočil na ženu
V Kralovicích na Plzeňsku se minulý týden zvrtla narozeninová oslava. Jeden z mužů tam kvůli výběru...
PŘEHLEDNĚ: Pět výstřelů a hodiny na sále. Co víme o atentátu na Fica?
Středeční atentát na premiéra Roberta Fica otřásl Slovenskem. Útok se odehrál po výjezdním zasedání...
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy